Xian

Door: Eline en Rob

Blijf op de hoogte en volg Rob

14 Maart 2006 | China, Peking

Zo daar zijn we weer.

Allereerst nog een verhaal over de laatste dag van Beijing.

Omdat het bed niet zo lekker is van de hostel had ik (rob) nogal last van mijn rug. Naast ons hostel was een massage service. Er stond buiten "Foot-massage" en "Health Massage". Na binnenkomst werd gevraagd welke massage ik wou hebben, ik ging voor de Health massage. Ik moest mijn schoenen uitdoen en ik liep naar beneden, er was eerst een zaal waar wel 50 bedden lagen, hier lagen allemaal vrouwen met mannen op bedden. Na deze kamer te hebben verlaten kwam ik op een hal met allemaal kleine kamertjes. Er kwamen 3 vrouwen naar mij toe, er werd naar mijn erogene-zone gewezen en ik werd met een vrouw een kamer ingestuurd, dit was dus geen normale massage maar een massage op sex gericht! Ik wist niet hoe snel ik uit de kamer moest lopen. Na dit gedaan te hebben ben ik met een oude vrouw mee gegaan, en werd ik gemasseerd maar het was alles behalve fijn. Na 20min was ze klaar, ze vroeg of ik nog wou worden afgetrokken, jesus hell no! Wat een ervaring zeg, ben snel weg gelopen en heb heel lang gedoucht. Dit kan je dus overal laten doen in China, echt vies zeg.

Nadat ik alles had verwerkt dachten we lekker te kunnen gaan eten. We liepen een restaurant in. Omdat alle tafeltjes bezet waren, werden we in een apart kamertje gezet. Na een snelle blik op de kaart hadden we iets vaags besteld. Rob had koeien maag, totaal niet lekker. Toen kwamen er opeens 2 jongens uit Zweden binnen, want ook voor hun was er geen plaats meer. Heel apart. Een kleine kamer met 2 vreemde mensen, dat is dus niet echt fijn eten. Zij hadden kip besteld en wat voor een kip. De poten lagen los op het bord, de snavel zag je nog zitten en op sommige stukken zat nog bloed. Nee het eten in China is lang niet altijd even lekker.

Hier waren we dus ook snel weg, dat moest ook omdat we onze eerste trein reis gingen maken van Beijing - Xi'an. De rit van de hostel naar het station verliep soepel. Ook op het station verliep alles soepel, de china mensen zijn er behulpzaam. We sliepen in een cabine met 6 bedden, wij hadden de middelste 2 bedden, echt heel klein. Je kon niet eens zitten op het bed. Gelukkig hebben we veel geslapen en was de nacht snel om.

Na aankomst werden we opgehaald door een hostel. Verder die dag bijna niks gedaan. Wel gelijk de vliegtickets geregeld voor Shanghai, hier gaan we woensdag heen.:D Ze waren 150 euro maar we hebben ze voor 60 euro p.p. meegekregen, goede deal. Voor de rest een beetje Xi'an bekeken, er is hier niet zoveel te beleven daarom blijven we hier ook nog maar 1 dag.

Vandaag zijn we dan naar het bekende Terracotta leger geweest. Erg mooi om te zien. Heel wat eeuwen geleden heeft een keizer dit leger van klei laten bouwen om zijn graf te beschermen. Helaas is het wel een keer verwoest door tegenstanders. In de jaren 70 is het pas weer ondekt. En sinds die tijd is Xi'an een bekende plaats geworden voor vele toeristen.

Dan nog even een stukje over het verkeer. Chinezen rijden echt als gekken, regels zijn hier absoluut niet. Je wordt van alle kanten ingehaald maar er gebeuren nooit ongelukken. O ja, alle Audi's zijn geblindeerd, vraag me niet waarom maar het is zo.

Tot morgen in Shanghai:)

Liefs Rob en Eline

Sodeknetter!

• 14 Maart 2006 - 10:22

Bas Van De Brug:

Gekke Rob lekker laten aftrekken :D..

ganz geil zeg, ook data fdingen op die tickets, prachtig (L) zoals het hoort..

• 14 Maart 2006 - 10:49

Karimo:

haha, zo te horen word je weer in de watten gelegd rob ;). Op naar Shanghai dan maar. Trouwens vette foto van dat lenige meisje! :D

• 14 Maart 2006 - 11:30

Tom:

Hahaha, dat meisje, ik dacht altijd dat dat gefotoshopt was ofzo :D mooi werk (L) mooie afsluiter gehad dus in beijing, hahaha!! Maar je gaat dus naar Xi-an (600 km vanaf beijing, 800 km naar shanghai) terwijl daar bijna geen reet te doen is? :D goed werk!!

• 14 Maart 2006 - 11:51

Rob:

Tom,

Terracotta leger, dat moet toch genoeg zeggen.

• 14 Maart 2006 - 15:46

Frank:

Gelukkig geniet je lekker van alles wat China te bieden heeft jongen :D

• 14 Maart 2006 - 16:45

Daphne:

Helloow...
    Cooole fotoos, vooral van gekke harrie :P en dat meisje idd. Ze leunt gewoon met dr hele gewicht op de mond ofzo... heeel apart!! Vaag trouwens dat jullie hostel gewoon naast een hoerenhuis stond hahaha..
    Nou doeidoeidoei DOEI

• 14 Maart 2006 - 18:44

Pauline:

Hej china mensen!
    Ik was zaterdag bij viola van mn werk wezen eten. Zij heeft heel erg veel gereisd. Dus toen heb ik haar over jullie reis verteld, en dat jullie straks naar cambodja gaan. Toen pakte ze haar reisverslag en foto's van haar reis in cambodja erbij... pff het is wel triest in dat land.. Dat gaan jullie straks allemaal zelf zien natuurlijk, heeeeeeel indrukwekkend!!! Ze liet me foto's zien hoe de kippen op de markten daar werden behandeld (niet goed), en op de achtergrond van de foto's kon je zien dat op elke foto iemand wel een been of arm miste!! Van ouderen tot jonge kindjes! Heel triest. Maargoed, dit wou ik even vertellen, hoor ik er iig nog een beetje bij.
    Tot ziens in Shanghai!

• 14 Maart 2006 - 19:01

Martijn:

Rob niet normaal hoor, dacht dat je een vriendin had en daarna een beetje naief doen. Nee klopt ik had zulke verhalen ook nog nooit gehoord, gebeurt dat in China?????!!! Echt!!! Je zal wel veel leren in China (met en zonder Eline). Maar in ieder geval veel plezier daar, maar die uitdrukking moet je natuurlijk niet te breed opvatten.

• 14 Maart 2006 - 19:39

Ronald De Boer:

Rob, wel de juiste deur nemen als jij ergens naar binnen gaat, maar toch een aange of onaangename gewaar wording.

• 14 Maart 2006 - 19:41

Ronald:

PS. Nog een hele fijne tijd in china en omliggende landen.

• 14 Maart 2006 - 20:08

Aman:

Kippen? Cambodja.. ahh zielig. Maar wat vaag eline in die 'massage' center... Brrr... Maar wat heeft Rob laten doen dan, of wachtte hij op jou? Hij ging je toch wel redden he? Hhahaa!! Ik zie je al helemaal voor me: eline rennend door die gangen, 'Oh my GOt' ;)Nou.. :S De foto's zijn iig wel weer leuk en laat je niet op je kop zitten door die oversexte chinezen he?
    Dikke kus, Aman

• 16 Maart 2006 - 21:35

Lisan:

Heey reizigers!
    Jeetje wat maken jullie een boel mee zeg, echt zó gaaf! Wel een avontuur zeg met al die gekke dingen van kip tot massage haha wel vet zielig voor rob die btje misbruikt is zo..;) Jammer dat Xi'an niet zo leuk is, majah gelukkig zullen jullie nog genoeg mooie plekjes zien tijdens jullie reis! K lees t allemaal wel weer!