Bangkok & The River and the Railway
Door: Eline en Rob
Blijf op de hoogte en volg Rob
11 Mei 2006 | Thailand, Bangkok
Het werd weer tijd voor een verhaaltje! We wouden het eigenlijk gisteravond doen, maar toen kwam er iets tussen.
De creditcard van Rob doet het opeens niet meer! Echt heel erg raar, elke dag netjes in het postbankhoesje en in het geldmapje gedaan. Dit is dus al het derde pas die er mee op houdt en tevens de laatste die we hadden! Het was dus erg stressen gisteravond! We hebben de Postbank opgebeld (lekker 30 euro weg)en gelukkig konden zij geld over maken naar een dichbijzijnde bank, waar we het dan konden ophalen. Wel 50 euro extra kosten plus de kosten van het bellen, maja het moest maar. Nu hebben we in ieder geval genoeg geld voor de komende 3 weken. Wel mooi dat het zo kan!
Vorige week zaterdag zijn we aangekomen in Bangkok. De grensovergang naar Thailand verliep best wel soepel en was totaal niet streng. Wel kut dat onze visum 30 dagen is, terwijl we 31 dagen in Thailand zitten. Maar we hebben gehoord dat ze van 1 dagje geen probleem maken en anders moet je alleen wat geld betalen. De weg naar de grens was een hele hobbelige zandweg. In Cambodja is de enige goede weg de weg van Phnom Penh naar Siem Reap, de rest is allemaal zandweg. Geen pretje dus! Gek dat er dan een paar meter verder over de grens opeens een normale weg is. Jaa Thailand is echt een stuk moderner en rijker!
We kwamen aan in Surin, waar we de nachttrein naar Bangkok namen. Wel grappig die klein bedjes met gordijntjes ervoor. De treinen in China en Vietnam waren toch een stuk luxer. Eenmaal aangekomen in Bangkok was het een enorme drukte. Overal Tuk Tuks en veel auto's. Maar ook overal leuke winkels,kraampjes,eettentjes en andere gezelligheid. Jaa Bangkok is echt een leuke stad!
Maandag begon onze reis The river and the railway. Deze reis ging door het River Kwai gebied. De River Kwai ligt ten Westen van Bangkok, hier werd tijdens de Tweede Wereldoorlog de 'bekende' brug gebouwd door dwangarbeiders. Misschien dat jullie het kennen van de bekende maar onjuiste film die erover is gemaakt.
De eerste dag van de reis gingen we vroeg in de morgen naar de bekende drijvende markt van Damnoek Saduak. Hierna gingen we de grotten van Khao Bin om de staligtieten en staligmieten te bewonderen en bezochten we nog een pottenbakkersdorp. Leuk om te zien hoe ze nog alles met de hand doen, maar wel heel erg hard werken hoor. We hoorde dat de Tiger Tempel dichtbij de Riverkwai was en dus wou Rob er erg graag heen. Hier kan je namelijk tijgers aaien :| Op weg erna toe kwamen we nog langs een apenberg. Heel veel apen die we mochten voeren. Ze werden er wel een beetje agressief van hehe.
Toen was het moment daar.. We kwamen aan bij de Tiger Temple. Eline was al van plan om een tijger aaien over te slaan. En na waarschuwende woorden van de gids dat het je eigen verantwoordelijkheid is en een bordje dat kleren met rode,roze en oranje kleuren de aandacht trekken, wou ze al helemaal niet meer. Aangekomen op de plek waar je met ze op de foto kon, lagen er een stuk of 10 tijgers. Rob werd hand in hand door een jongen meegenomen het 'hok' in. Hij moest telkens achter verschillende tijgers zitten terwijl een jongen het filmde. Opzich viel het wel mee qua engheid aangezien de tijgers wel verdoofd leken, maar als eentje het niet meer leuk vindt tjaa..
Daarna (na een stuk met de auto te hebben gereden) gingen we per boot naar de Floatel (junglerafts). Hier zouden we 1 nachtje overnachten. De Junglerafts zijn op bamboevlotten gebouwde bungalows midden in de jungle. Je hebt je eigen drijvende huisje met zwemsteiger en hangmat. Er is geen elektriciteit, dus 's avonds word je veranda verlicht met flakkerende olielampen. Heel erg gezellig dus! Nadat we 's avonds hadden gegeten, kregen we een voorstelling van Birmaneese kinderen die gingen dansen, was wel grappig. Daarna hebben we nog lekker gechilled op onze prive hangmat met een olielampje.
De volgende morgen na het ontbijt was het dan zover. We gingen op een olifant rijden!! Aangekomen bij een klein dorpje 100 meter van ons floatel vandaan, stonden er 3 olifanten bij een huisje. Eerst gingen we ze bananen voeren. Echt leuk hoe de olifant de banaan uit je hand pakt! Een man maakte ondertussen een olifant voor ons klaar. We gingen een half uur door de jungle lopen met de man op de olifant zijn nek. Dwars door modder en planten. Een hele leuke ervaring.
De volgende ochtend vertrokken we al van het floatel. Na een lunch in een lokaal restaurant kwamen we na 10 minuten aan bij het houten stationnetje van Nam Tok. Hier begint het nog overgebleven deel van de beruchte dodenspoorlijn. Deze spoorlijn is gebouwd toen de Japanners in Thailand zaten in de Tweede Wereld oorlog. Jaa ook hier was er oorlog. De Japanners wouden een spoorlijn tussen Birma en Thailand maken om goederen makkelijk te kunnen vervoeren. Om de spoorlijn te bouwen gebruikten ze gevangenen van Australische,Amerikaanse, Engelse, Nederlandse! en Oost Asiatische afkomst. Tijdens dat bouwen, werden ze gemarteld, uitgehongerd en vernederd. Er zijn hier honderduizenden mensen doodgegaan waaronder duizenden Nederlanders. Het schijnt dat de Nederlandse regering het hier liever niet over heeft omdat ze geen gevoelige snaar willen raken van Japan in verband met de goede handelscontacten. Dat kan dus de reden zijn dat veel mensen hier niks van weten.
We hebben ook nog over de River Kwai Bridge gelopen die bij de spoorlijn hoort. De Amerikanen hebben dit in de jaren 40 gebombadeerd om Japan tegen te houden, en daarom is het middenstuk er later weer bijgebouwd. In het middenstuk kun je nu het teken V zien, wat natuurlijk voor Vrede staat.
Hierna zijn we nog naar de erebegraafplaats in Kanchanaburi geweest waar ook veel Nederlanders liggen. Het waren er namelijk te veel om naar Nederland te vervoeren. Erg naar om te zien. We zijn ook nog naar het JEATH oorlogsmuseum geweest. Yeath staat voor Japan, Engeland, Amerika, Australie,Thailand en Holland. In het museum zijn echt gruwelijke foto's en krantenartikelen te zien van mensen in de werkkampen.
Die nacht sliepen we op Ko Kasem resort. Het resort ligt in de Rivir Kwai op een eiland waar veel konijntjes (Konijneneiland) rondlopen en ligt aan de rivier.
De volgende dag moesten we weer vroeg op, want we gingen naar de Erawan-watervallen. De waterval heeft 7 niveaus en een hoogteverschil van 1500 meter. Ze hadden allemaal heel erg mooi helder lichtblauw water. We hebben er zels nog in eentje gezwommen. Leuk was anders, want de vissen gingen aan je benen knabbelen! :| Ook om je heen hoorde je andere toeristen gillen hehe.
Rond het middaguur reden we naar Nakhon Pathom. In Nakhon Pathom is een hele grote Chedi (stoepa), de grootste van Thailand en het hoogste boeddhistische bouwwerk ter wereld (127 meter.) Ook is er een super grote liggende boeddha. 98% van de Thaise mensen is Boeddhist en het geloof is erg belangrijk voor hen.
Aan het eind van de middag kwamen we weer aan in Bangkok. Eerst even onze vouchers en tickets ophalen bij het reisbureau en toen konden we lekker (weer) gaan shoppen. Als je goed wil shoppen moet je toch echt in Bangkok wezen! We hebben ook maar even een extra koffer gekocht hehe.
Vandaag zijn we weer eventjes naar het winkelcentrum geweest en vanavond gaan we naar THAI BOXING. Erg benieuwd hoe dat is. Een drukte met veel gegok hebben we gehoord dus daar hoort Rob goed bij! Haha.
Morgen begint ons volgende reis, Koningssteden your own way. We bezoeken dan de koningssteden Ayutthaya en Sukhothai. Hierna gaan we ook nog naar de stad Chiang Mai. Vanuit die stad vliegen we weer terug naar Bangkok. We gaan dus weer een paar drukke maar leuke dagen tegemoet!
Tot het volgende bericht en veel plezier met foto's kijken!
Liefs Eline en Rob
11 Mei 2006 - 08:52
Karim:
vette fotos hoor. EF flashback haha. Wreed hoor die taise breakers daarzo, teminste ik neem aan dat het breakers zijn. ok rustig aan het kerel, en pas op voor de verdoofde tijgers. -
11 Mei 2006 - 09:11
Bas:
Tering, waar je nu zit is echt vet.. die watervallen en die tijgers enzo, alleen wat zijn dat voor een tijgers man, lamme beesten :D.
Bangkok ziet er ook best modern uit, had heel anders verwacht..
Veel plezier nog saampjes, nog paar weekjes dan barst hier de gekte weer los :D(L) -
11 Mei 2006 - 10:15
Daphne:
Heeej... mooi joh!! :) ziet er allemaal goed uit. Die tijgers zouk ook nie bijgaan haha! Schattig shirtje elien, die met roze en dingetjes erop nog noooit gezieN! Past alles nog wel in jullie koffers? Nou twordt tijd dat je weer mee uit kan he!!! Daaaaaaaaaaaaaaaaaag doeidoeidoei DOEI
Daphne -
11 Mei 2006 - 15:16
Frank:
Ziet er echt super uit tot nu toe dat Thailand, die tijgers waren alleen zo plat gespoten als wat man :D
De natuur is ook vet zie ik, mooi (L)
12 Mei 2006 - 09:26
Tessa En Pieter:
Eindelijk zijn we weer bijgelezen! Wat een lange verhalen allemaal!! fijn om te lezen dat alles goed gaat, het ziet er allemaal erg mooi uit!! Alleen die spin vind ik minder... heel veel plezier nog! Groetjes -
12 Mei 2006 - 13:43
Rob R:
heej elien,
het houd maar niet op met de dingen die jullie daar zien he. meeste mensen dromen er alleen maar van om daar een keer heen te gaan en jullie doen het allemaal in 3 maanden. echt mooi hoor
kus
rob -
13 Mei 2006 - 02:31
Jeroen En Mama:
P.S.
Leuke koffer eline.. Je hebt steeds andere kleren gekocht zo te zien.. Nog veel plezier, het is ook vandaag 26 graden hier, wel warm! Zondag gaan we uiteten met oma bij de wok wordt vast leuk Groetjes.. -
14 Mei 2006 - 12:08
Lex En Cora:
Als we dit allemaal zo lezen zou ik daar ook heel graag naar toe willen. Maar ik ben wel heel blij dat ik niet alles kan zien wat jullie doen. Vooral van Rob niet zoals die tijgers aaien. Eline ik had dit ook nooit gedaan. Wel super weer wat jullie beleven en zien. Jullie gaan van het ene geweldige naar het andere. Veel plezier de komende dagen en tot mails. Liefs van ons -
14 Mei 2006 - 12:52
Yrjo En Laura:
Wat een mooie foto's, had dat met die tijgers ook nooit gedaan. Veel te gevaarlijk, Yrjo had het wel gedaan...
Ben heel benieuwd naar alle spullen die jullie inmiddels hebben gekocht, mama zei al dat er een grote doos op je kamer staat.
Het aftellen is al begonnen he, nog 3 weken he.
Geniet er nog maar even van.
Liefs van ons -
14 Mei 2006 - 17:50
Tom:
Supervet! Naar thailand moet ik dus ook, echt supermooi. Heb weleens documantaires gezien over die treinrails, idd indrukwekkend!
nog maar 3 weekjes dus geniet er nog even van!! De tijd is snel gegaan -
14 Mei 2006 - 22:47
Ivo:
Zo eindelijk weer in utrecht MET internet. Dodenrails, tijgers aan de drugs, aids apen, camo spinnen, watervallen, buddha en gaytaxi's. Thailand rule:D Je hebt precies de zelfde foto's als mijn vader had. Stelletje toeristen:D -
21 Mei 2006 - 20:19
Pauline:
hej hej! ik ben een beetje laat met een reactie, maar ik heb het nu pas gelezen.. Bedankt voor je lieve e-kaartje elieennn, ik ga nu snel jullie volgend bericht gelezen :) oke doeii