Sapa en Hue

Door: Eline en Rob

Blijf op de hoogte en volg Rob

19 April 2006 | Vietnam, Hué

Hallo mensen!

We vonden het wel weer tijd voor een update! De vorige keer werden mensen namelijk al ongerust, omdat er al een week geen bericht was geplaatst! haha :)

Afgelopen vrijdag hebben we heel veel souveniers gehaald in Hanoi. Deze moesten we dus allemaal opsturen naar Nederland. Eenmaal aangekomen in het postkantoor kregen we te horen dat opsturen per vliegtuig(2 weken) 100 euro kostten, een beetje te duur dus! Nu komen de cadeautjes dus over 2/3 maanden aan hehe.. We vroegen aan een medewerker een grote doos, komt ze aan met een hele slappe en verlepte supermarktdoos!Nou veel keus hadden we niet, want alle dozen waren blijkbaar zo! Gelukkig is hij wel goed dichtgeplakt, dus hopen dat het goed in Nederland aankomt..

In de avond maakte we kennis met onze nieuwe gids, die met ons naar Sapa zou gaan. Deze nieuwe gids,Quan, was toch een tegenvaller vergeleken met de vorige. Maar hij leek wel aardig en kon erg goed Engels.

Die avond moesten we met de nachttrein mee richting Sapa. We hadden een best wel luxe cabine, als je het vergelijkt met de rest van de trein. Niet voor niets zaten er in ons gedeelte dan ook alleen maar toeristen.
We kwamen in dezelfde cabine als 2 Amerikanen. Een man en zijn dochter. De man was tijdens de Vietnamoorlog ook al in Vietnam(niet als militair maar als kunstenaar) We hebben dan ook erg interessante verhalen gehoord! Wat ons vooral is bijgebleven is dat de Fransen(Nadat ze het niet meer konden uithouden in Vietnam) alles kapot hebben gemaakt wat zij zelf hadden gebouwd in het land. Zoals normale toiletten, gebouwen enz. Tja sommige mensen kunnen niet zo goed tegen hun verlies. :S Zijn dochter had 10 maanden in Cambodja gewoond, dus van haar hebben we ook wat handige tips van gekregen.

Eenmaal aangekomen op het treinstation, moesten we nog een uur rijden naar Sapa. Het was een stijle weg( Sapa ligt namelijk op een berg)maar gelukkig hadden wij een Russische oorlogsjeep :)

Het weer in Sapa was meteen een stuk koeler. Truien aan dus! Ook was het erg mistig, waardoor we niet veel van de omgeving konden zien, erg jammer.

Diezelfde dag zijn we met de jeep naar een bergvolk geweest. Erg leuk om te zien hoe die mensen leven. We hebben ook hun huis gezien. Wat een lieve mensen zijn het! En de kindjes zijn helemaal schattig! De vrouwen daar dragen hele mooie klederdracht, scheren hun voorhoofd kaal en dragen veel zilver. Mooi om te zien dus! Er leven veel verschillende soorten bergvolken, met ieder hun eigen klederdracht.

Eenmaal terug bij ons hotel, gingen we met de gids geit eten haha. We gingen naar een klein(beetje smerig) restaurantje en onze gids besteldde eten voor ons. Ondertussen bekeken wij met ongeloof de flessen drank met dode beesten erin.

Het geitenvlees was echt niet lekker! Aan sommige stukken zat ook nog huid, en het vlees was echt te taai. Veel hebben we dus niet gegeten. Daarna werd er ook nog een kommetje met verse geitenbloed gebracht! Dat drinken ze daar dus echt op! Er wordt gezegd dat als een man het opdrinkt, hij er erg sterk van wordt. Bah echt vies!

De volgende dag vertrokken we met een busje vol toeristen naar een bekende markt dichtbij Sapa. De markt was erg kleurrijk, maar het was wel zielig om te zien hoe ze met dieren om gaan! De varkentjes en hondjes proppen ze in zakken en kooitjes en de paarden zagen er erg verwaarloosd uit. Het gescheeuw van de varkens gaat echt door merg en been! De puppy's worden als huisdier verkocht en de grote honden als vlees :(

Nadat we de markt hadden bekeken gingen we weer naar een bergvolk. Hiervoor moesten we eerst een stuk naar boven lopen. Ze wonen in een erg mooie omgeving met rijstvelden, bergen en gras. We kwamen aan in een klein huisje waar een oude man woont. Hij was de entertainer van het dorpje en liet dan ook met veel enthausiasme en dansbewegingen zien wat hij kon met zijn instrumenten. Een beetje lachwekkend :)

Het is wel leuk dat we hier in Vietnam meer toeristen tegen komen. Sommige mensen hebben echt al zoveeeel landen gezien, om jaloers op te worden!

Die avond namen we weer de nachttrein naar Hanoi. We waren van plan om de volgende ochtend naar het Mausoleum van Ho Chi Ming te gaan(grondlegger van het Communisme in Vietnam). Hier kan je hem dus zien liggen net zoals Stalin en Mao Zedong. Jammer genoeg waren we er voor niks heen gegaan want het zat dicht! (Bedankt Lonley Planet!)

Ook kwamen we er achter dat onze beidde pinpassen het niet meer doen. Die van Eline wordt niet meer ingeslikt en die van Rob krijgt een foutmelding. Erg apart, vooral omdat ze altijd netjes in een mapje gaan met beschermhoes. Voortaan moeten we dus de creditcard van Rob gebruiken, erg onhandig maja..

Het was onze laatste dagje in Hanoi, en veel hebben we die dag niet meer gedaan. Hanoi hadden we nu wel weer gezien! De volgende dag (dinsdag) zouden we naar Hue vliegen. Hier keken we erg naar uit!

De volgende dag kregen we echter te horen dat onze vlucht 6 uur vertraging had!! Nog een dag in Hanoi! Echt balen dus.. De middag hebben we gevuld met internetten.

Aangekomen in Hue, was het meteen een stuk warmer! Ons hotel zit wel een beetje in een buitenwijkje dus in de avond gaan we liever niet de straat op. Hue is een best wel een gezellig plaatsje met veel oude gebouwen. Vandaag hadden we een scouter gehuurd en zijn we naar het strand geweest. Mooi strand met leuke houten hutjes! Alleen waren de mannen weinig gewend qua meisjes in bikini :P

Daarna zijn we ook nog naar de verboden stad van hue geweest. Hier leefde de keizers met hun gevolg. Net zoals in Beijing dus. Wel mooi om te zien.

Aan het warme weer moeten we nog wel even wennen. In de middag kan je beter ergens binnen zitten, want dan wordt het wel erg warm. We zijn ook allebei al een beetje verbrand.

Morgen gaan we al weer naar Hoi An. Op weg daar naar toe gaan we ook nog langs een strand en een markt. Wel leuk dus!

Nou tot het volgende bericht!

Groetjes Eline en Rob.

• 19 April 2006 - 09:38

Tim:

Hey Vriendjes,

Gelukkig dat het allemaal goed met jullie gaat! wel jammer van die pinpassen dat is wel heel irritant. Veel plezier nog. mzl Tim

• 19 April 2006 - 09:48

Karim:

vette fotos hoor. Zielig van al die diertjes..maarja verschil moet wezen he ;).
    he versteeg. scheer je kop weer een kaal man. Want die enelaatste foto kan gewoon echt niet! supersayin rob. Rustig aan he! Tjooo

• 19 April 2006 - 10:51

Daphne:

Wauww.. mooi zeg!! Dat is wel allemaal heel anders dan in China zo te zien. Kvind wel dat die mensen er rare gewoonten op na houden :s. Ga toch geen bloed drinken. Nou leuk dat er weer zoveel foto's op staan :). Ben er helaas alweer doorheen!! Veeeel plezier maar weer :), liefs Daphne

• 19 April 2006 - 11:40

Martijn:

Lijkt niet echt op Apeldoorn he!

Merk zo te zien dat jullie daar wel lol hebben (op dat pasjes gezeik na dan).

Voor de rest nog veel plezier en spreek je snel wel eens.

Groet uit Dublin

• 19 April 2006 - 13:12

Lex En Cora:

Wat veel prachtige foto,s. Wat opvalt zijn al die beestjes die zij voor consumptie gebruiken wat wij nooit zullen doen (ziet er echt vies uit) en al die mooi kleuren. Volgens mij hebben jullie het strand voor jullie alleen. Ik vind wel dat jullie veel verschillende dingen doen en meemaken. Weer heel veel plezier de komende dagen en tot mails.

• 19 April 2006 - 13:52

Frank:

als je sterk wil worden Rob kun je je ook gewoon gaan opdrukken in je hotel kamer hoor :D Super dat je je creditcard mee hebt rob, anders was je de lul geweest man. Super relax van strand, hier is nog steeds bagger weer.
    Vet dat jullie ook bij mensen thuis zijn geweest, de foto van rob bij het vuur, das echt vietnam of niet! Die puppy's man das echt ziek, dat die mensen dat over hun hart kunnen verkrijgen :S
    Als ik je een beetje ken Rob vond je de scooter het vetst of niet :D

Gelukkig word de extra fotoruimte goed benut :D
    Veel plezier!
    ajuus

• 19 April 2006 - 16:17

Bas:

Vet, echt vet. ALleen zou vietnam niks voor mijzijn, al die zielige beestjes enzo.. zou ik gaan huilen denk ik :(

Wel vet allemaal verder, dat strand enz (L)

veel plezier nog (K)

• 20 April 2006 - 08:05

Everdien En Ron:

Zo dat ziet er allemaal weer lekker uit daar doen ze niet zo moeilijk met die beestjes, geniet nou maar van al dat andere moois en smeer jullie maar goed in want het word alleen nog maar warmer daar!

groetjes

• 20 April 2006 - 15:39

Tom:

Holy shit, die olifant heeft 5 poten :D ;)

Had me vietnam toch wle anders voorgesteld eigenlijk, weet niet precies waarom... maarja, als je naar Full metal jacket kijkt kun je idd ook wel nagaan dat het er zo uit ziet..

Veel plezier nog! Is het vakantiegevoel nu al volop aanwezig??

• 21 April 2006 - 10:35

Amanda:

Hay eline! Pff.. we hebben eindelijk weer internet thuis. Wat veel foto's hebben jullie zeg! Ik had ook wel wat gemist van jullie reis, maar ik ben nu weer helemaal ge- update ;) Mooie verhalen zeg..Een soort Yorin- Travel, van eline en rob he. Ik hoop dat jullie pin passen het nog wel snel gaan doen, en in ieder geval dat rob's creditcard wel goed blijft. Wel raar trouwens :S. Pas ook goed op wat jullie eten daar zeg, blehh.. Straks wordt je daar nog ziek,dat wil je niet natuurlijk. Je verwachtingspatroon m.b.t. de maaltijden, zal je ook wel wat aangepast hebben of niet elien ;)?
    Heel veel sterkte en plezier daar, groetjes uit een nu 'warm' (20C) Nederland. X Aman